Telescop refractor acromat Omni XLT 102 Celestron

pagina anterioara

Noua montura Omni AZ. Timp de foarte multi ani, montura ecuatoriala Omni a reprezentat standardul pentru un design sofisticat. Cu aceasta noua aditie la lina monturilor Omni, inginerii Celestron au adus acelasi nivel de eleganta pentru o montura altazimutala. Conceptul este total nou si este cea mai buna montura manuala AZ de la Celestron

Rotile dintate de pe ambele axe ofera miscari fine si usor de efectuat atunci cand urmariti un obiect. In plus, veti gasi manete de debransare utile in situatia in care doriti sa miscati montura rapid, pentru a cauta un obiect. Trepiedul solid din aluminiu sustine excelent montura si va ofera imagini stabile. Montura Omni AZ se monteaza rapid, fara instrumente ajutatoare.

Imagini incredibile, ziua si noaptea. Omni AZ este un telescop ideal pentru observatii facute atat in timpul zilei, cat si noaptea. Un brat in doua pozitii poate fi miscat pentru a indrepta telescopul catre cer  sau catre un obiect terestru. Perfect pentru utilizarea in balcoane, langa ferestre inalte sau pe terase de observare, Omni ofera oriunde imagine uimitoare.

Optica de inalta calitate. Familia de telescoape Omni a fost intotdeauna sinonima cu imaginile luminoase, clare. Veti gasi aceeasi calitate optica si la telescoapele Omni AZ. Toate suprafetele optice ale Omni XLT AZ 102 sunt tratate cu strat XLT. Aceasta tehnologie, care se regaseste si pe telescoapele Celestron de observator, asigura maximul  de transmisie  a luminii si claritate a imaginii.

 

 

Refractorul de 102mm ofera suficienta putere de adunare a luminii pentru a observa cele mai bune obiecte ceresti din sistemul nostru solar si din afara lui. Campul vizual larg va permite sa observati obiecte cu suprafete extinse precum Pleiadele, galaxia Andromeda, roiurile de stele sau Calea Lactee. Omni 102 include elemente optice care va permit sa obtineti imagini corect orientate sus-jos, stanga-dreapta. Omni 102 include un ocular 25mm Plossl, de inalta caitate.

Gasirea obiectelor este mai usoara ca niciodata. De la o pasare care sta pe ramura unui copac, pana la o galaxie indepartata, gasiti si centrati subiectul usor cu ajutorul noii lunete cautatoare StarPointer Pro cu reticul. In loc sa foloseasca un punct care ar putea obtura obiectul de interes, StarPointer Pro proiecteaza un reticul cu doua cercuri. Plasati subiectul in centrul cercurilor si sunteti pregatiti sa incepeti observatiile cu telescopul dumneavoastra Omni AZ. Atat de usor!

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 1990 RON

 

Disponibilitate: in stoc

 

Nivel utilizator: incepator, intermediar

 

Caracteristici

Design optic refractor
Diametru 102mm
Tipul obiectiv acromat
Distanta focala 660mm
Raport focal f/6.5
Straturi optice Fully XLT
Ocular 25mm Plossl - 1.25" - putere de marire 26x
Diagonala Star la 90 de grade, cu imagine corect orientata - 1.25"
Luneta cautatoare StarPonter Pro
Alte accesorii SkyPortal App
Rezolutie Rayleigh - 1.37arcsec, Dawes Limit 1.14arcsec
Puterea de adunare a luminii 212X
Marire maxima teroetica 240X
Marire minima utila 15X
Magnitudine stelara maxima 12.5
Trepied aluminiu, inaltime maxima 125cm
Garantie 2 ani
Lungime tub optic 81cm
Greutate totala 6.25kg
Elemete incluse tub optic, montura/ trepied (preasamblate), ocular 25mm, diagonala cu imagine dreapta, luneta cautatoare StarPointer Pro, tava de accesorii, SkyPortal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara