Piper negru

pagina anterioara

Piperul negru (Piper nigrum) este un important condiment tropical. Piperul negru este fructul neajuns la maturitate, dar uscat, al plantei de Pipper nigrum. Fructele care sunt verzi la īnceput, apoi roşii şi la urmă negre sunt unite īntr-un ciorchine cu 20-30 boabe. Piperul negru este un piper recoltat necopt și uscat la soare după ce a fost cules. Īn urma acestui proces devine negru și dur la textură, iute și īnțepător la gust și miros.

Ceea ce am observat noi la microscop a fost piper negru măcinat.

 

Fig. 1 Piper negru măcinat, obiectiv 4X

 

Īn imaginea de mai sus puteți observa cum arată granulele de piper negru. Piperul negru se prezintă sub diferite dimensiuni de granulație, este de culoare maro spre negru. Structura este compactă și opacă iar aspectul este mat și zgrunțuros. Īn ceea ce privește forma granulelor, aceasta nu poate fi definită, fapt ce sporește unicitatea și spectaculozitatea imaginilor obținute.

 

 

Fig. 2 Granulă de piper negru, obiectiv 10X

 

Fig. 3 Granulă de piper negru, obiectiv 40X

Sub lentila unui microscop, toate obiectele capătă o īnfăţişare cu care suntem mai puţin obişnuiţi. Sau mai mult decāt atāt, cum nu ni le-am fi imaginat vreodată. Aceste aspecte le-am putut identifica și noi īn cazul tuturor specimenelor observate.

 

 

inapoi la pagina anterioara