Reflector newtonian Dobson 305mm Flextube Sky-Watcher

pagina anterioara

Telescopul Dobson 305mm Flextube are o oglinda parabolica de 305mm diametrul din sticla Pyrex. Oglinda de 305mm aduna cu 43% mai multa lumina decat modelul de 254mm pentru a produce imagini luminoase, de o mare rezolutie a obiectelor deep-space putin luminoase ce in telescoapele mai mici sunt abia vizibile. Cerul va aparea mult mai instelat, bratele spirale ale galaxiilor sunt vizibile in toata splendoarea lor in acest instrument, imaginile planetare sunt bogate in detalii, clusterii de stele sunt rezolvati pana la nucleu. Cautatorul 9X50 este in unghi drept, ceea ce permite o utilizare mai facila a acestuia pentru gasirea obiectelor pe cer.

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 5575 RON

Disponibilitate: in stoc

Livrare: in 3-5 zile

Recomandat pentru: observatii vizuale deepsky si planetare

Caracteristici

Diametru 305mm
Tipul oglinzii Parabolica din Pyrex
Distanta focala 1500mm
Raport focal f/5
Diametrul oglinzii secundare 70mm
Marire teoretica maxima 610X
Magnitudine stelara maxima 14,9
Rezolutie (arcsec.) 0,38
Cautator 9X50 900
Diametrul focalizatorului Crayford 2" cu adaptor 1,25"
Montura Dobson
Controlul miscarii

Altitudine, Azimut

Suport pentru accesorii Da
Oculare Super Plossl 25mm, 10mm
Dimensiunea tubului 45X(92-140)cm
Greutate 39.5 Kg
Greutate ambalat 48 Kg
Greutate volumetrica 69 kg

Seria de telescoape Dobson Flextube reprezinta o noua abordare a venerabiliului telescop Dobson. Sky-Watcher a reproiectat si imbunatatit seria originala de telescoape Dobson. Noile modele se remarca printr-un tub optic tip truss cu bare, care se poate colapsa usor la o lungime mai mica fara ca performantele optice sa fie afectate. Spre deosebire de alte designuri de telescoape cu tuburi truss, modelele Flextube de la Sky-Watcher nu au nevoie de dezasamblarea si asamblarea barelor intre folosiri. Telescopul se poate transporta in 2 parti (montura si tub optic) si poate fi asamblat usor si rapid in doar cateva secunde. Odata extins tubul colimarea oglinzilor este usor de realizat, alinierea oglinzilor pastrandu-se pe parcursul intregii sesiuni de observatii.

Montura Dobson a fost reproiectata si ea, noile modele Flextube remarcandu-se printr-o miscare mult mai fina si mai lina pe azimut (modelul de 305mm poate fi miscat cu un singur deget). Ca si seria originala de telescoape, seria Flextube au acelasi mecanism de reglare a tensiunii miscarii pe altitudine ce elimina necesitatea utilizarii unor contragreutati suplimentare pentru balansarea telescopului cu oculare sau accesorii grele.

 

Prezentarea telescoapelor Dobson colapsabile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara