Refractor Esprit 100ED Super APO Quintet

Sky-Watcher

pagina anterioara

Refractorul apocromat Esprit 100ED ofera un design cu 5 lentile dintre care doua sunt ED. Cel mai important, designul face ca toate cele cinci lentile sa se afle in fata focalizatorului, lasand un back focus mai mare de 150mm. Din acest motiv puteti folosi o larga varietate de accesorii foto fara sa va faceti griji ca s-ar putea sa aveti nevoie de lentile corectoare.

Campul vizual acopera mai mult de 5 grade din cer, intr-o imagine lipsita de aberatii. Pasionatii de fotografie vor aprecia, desigur, si raportul focal f5.

Din punct de vedere optic se apropie mult de refractoarele apocromate realizate de producatorii cu traditie, existand totusi mici diferente vizibile pentru un astronom cu experienta. Mecanica este buna, focalizatorul facand fata cu usurinta camerelor foto cu o greutate pana intr-un kilogram. Seria de refractoare Esprit contine cele mai bune refractoare apocromate realizat de SkyWatcher in prezent fiind proiectate in principal pentru astrofotografie. Desigur, poate fi folosit si pentru observatii vizuale producand imagini superioare tuturor refractoarelor de dimeniuni asemanatoare. Avand in vedere pretul mai mic decat al refractoarelor producatorilor traditionali, modelul Exprit 100ED reprezinta o alegere buna pentru un refractor de dimensiuni mici ce poate satisface majoritatea amatorilor. Distanta focala scurta si raportul focal mic il fac un refractor dedicat pentru astrofotografie de camp larg cu camere ccd cu cip mediu si dslr.

 

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 10600 RON

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in 3-5 zile

Caracteristici

Diametru 100mm
Distanta focala 500mm
Raport focal f/5
Marire teoretica maxima 200X
Magnitudine stelara maxima 12,1
Rezolutie (arcsec.) 1,45
Cautator 9X50 cu imagine corect orientata
Diametru focalizator 3" Linear Power
Diagonala 2" la 90grade, diagonala dielectrica cu adaptor 1.25"
Ocular LET 2"-28mm
Greutatea tubului 7kg
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara