Refractor Esprit 150ED Super APO Triplet

Sky-Watcher

pagina anterioara

Refractorul apocromat Esprit 150ED contine un obiectiv triplet ce ofera o imagine plata pe intreg campul vizual si minimizeaza aberatiile si distorsiunile. Adaptorul M48 pentru camere asigura o deschidere mai larga decat clasicele adaptoare M42.

Exprit 150ED este cel mai mare refractor apocromat realizat de SkyWatcher, asteptat de multi ani de astrofotografi si astronomi observatori vizuali datorita experientelor pozitive avute cu refractoarele mai mici (Seria PRO si Equinox). SkyWatcher reuseste cu acest refractor sa se pozitioneze printre producatorii de refractoare premium mari.

Din punct de vedere optic se apropie mult de refractoarele apocromate realizate de producatorii cu traditie, existand totusi mici diferente vizibile pentru un astronom cu experienta. Mecanica este buna, focalizatorul facand fata cu usurinta camerelor foto cu o greutate pana intr-un kilogram. Seria de refractoare Esprit contine cele mai bune refractoare apocromate realizat de SkyWatcher in prezent fiind proiectate in principal pentru astrofotografie. Desigur, poate fi folosit si pentru observatii vizuale producand imagini superioare tuturor refractoarelor de dimeniuni asemanatoare. Modelul Exprit 150ED reprezinta o alegere buna pentru un refractor de dimensiuni mari ce poate satisface majoritatea amatorilor. Raportul focal destul de scurt pentru un refractor de 150mm apertura il califica drept un puternic astrograf prin care se poate fotografia atat obiecte deepsky cu intindere mare (nebuloase, roiuri de stele), cat si obiecte mai mici (galaxii, roiuri globulare, nebuloase planetare si cu anumite limite planetele).

 

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 29050 RON

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in general in 3-5 zile

Caracteristici

Diametru 150mm
Distanta focala 1050mm
Raport focal f/7
Marire teoretica maxima 300X
Magnitudine stelara maxima 13
Cautator 9X50 cu imagine corect orientata
Diametru focalizator 3" Linear Power
Diagonala 2" la 90 grade, diagonala dielectrica cu adaptor 1.25"
Ocular LET 2"-28mm
Greutatea tubului 14kg
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara