Oculare Sky Panorama Sky-Watcher

pagina anterioara

Oculare Sky Panorama cu camp vizual de 82 grade - Sky-Watcher

click pentru imagine mai mare

Ocularele Sky Panorama ofera un generos camp vizual aparent de 820.  Lentilele sunt acoperite antireflex pe toate suprafetele (fully multicoated), designul fiind optimizat pentru a produce o corectie excelenta a aberatiei cromatice, a aberatiei de sfericitate si a astigmatismului. Ocularele cu focala de 15mm si mai ales de 23mm folosite in reflectoare newtoniene cu raporturi focale mici (sub f/5) pun in evidenta la marginea campului vizual coma specifica telescopului, astfel ca pentru a obtine imagini fara coma este nevoie de folosirea lor cu un corector de coma. Marginile lentilelor sunt innegrite pentru a elimina reflexiile interne si pentru a creste contrastul. Cupa de cauciuc se poate regla pe inaltime prin rotirea ei. De asemenea, pentru folosirea ocularelor cu ochelari, cupa de cauciuc poate fi scoasa complet. Relieful ocular este de 15mm

Avantajul major al unui ocular cu camp vizual mare este dat de faptul ca se poate obtine un camp vizual real mai mare (se vede o portiune mai mare din cer), astfel ca obiectele extinse sunt incadrate mai bine, mai estetic. Acest lucru poate fi vazut si altfel: un ocular de 15mm cu camp vizual de 82 grade are un acelasi camp vizual real precum un ocular Plossl de 25mm, dar la o marire mult mai mare, ceea ce rezulta intr-un fundal al cerului mai intunecat si astfel un contrast mai mare. Campul vizual mai mare si marirea mai mare comparativ cu ocularele cu camp vizual mai ingust este utila pentru vizualizarea stelelor mai slabe.

Ocularele de 7 si 15mm sunt pe formatul 1,25". Ocularul de 23mm este pe formatul de 2". Chiar daca sunt momentan cele mai ieftine oculare cu camp vizual aparent de 82 grade, calitatea acestor oculare este buna.

Model

Pret cu TVA Disponibilitate
UWA 7mm 710 RON la comanda
UWA 15 mm 790 RON

la comanda

UWA 23mm 1380 RON la comanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara